Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Centraal Bureau voor de Statistiek

Het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) is een innovatieve kennisorganisatie die feitelijke inzichten geeft over alle belangrijke actuele thema’s in de samenleving. Met deze feiten als basis kunnen debatten worden gevoerd en kan besluitvorming plaatsvinden. Informatie van het CBS is voor iedereen beschikbaar. Overheden, politiek, wetenschap, bedrijfsleven en particulieren kunnen informatie opvragen of vernemen via nieuwsberichten in verschillende media.

Over ons

Het CBS onderzoekt zo ongeveer alles wat voor onze samenleving van belang is. Of het nu gaat over economische groei en consumentenprijzen of criminaliteit en vrije tijd. Op basis van onze onafhankelijke en betrouwbare informatie worden belangrijke beleidsbeslissingen genomen in Den Haag en in Brussel. Provincies, gemeenten en bedrijven, maar ook individuele burgers hebben belang bij de uitkomsten van onze onderzoeken. Wil je meer weten? Kijk dan op de website van het CBS.

Werken bij het CBS

Met vestigingen in Den Haag, Heerlen en op Bonaire, vind je bij het CBS een aangename mix van een overheids- en bedrijfsklimaat. Er werkt een gemêleerde groep mensen, of het nu gaat om leeftijd, nationaliteit, studierichting of loopbaan. Wat iedereen gemeen heeft is een focus op onderzoeksresultaten van de allerbeste kwaliteit. Wil je meer weten en/of reageren? Kijk dan op www.werkenbijhetcbs.nl

Stage bij het CBS, het CBS zoekt talenten van de toekomst

Volg je een hbo- of wo-studie en zit je in de laatste fase van je bachelor of master? Ben je op zoek naar een uitdagende meewerkstage of afstudeeronderzoek? Als stagiair maak je onderdeel uit van het TOP-stageprogramma. Als deelnemer hiervan heb je een CBS-expert als stagebegeleider. Hij of zij begeleidt jou tijdens je stage. Je vaardigheden en kwaliteiten komen tijdens je stage volledig tot hun recht. Collegialiteit, een prettige werksfeer en ruimte voor ideeën zijn kenmerkend voor het CBS. Je loopt stage binnen een wetenschappelijke omgeving en je werkt nauw samen met enthousiaste, vakkundige collega’s. Jouw ideeën en frisse blik worden zeer gewaardeerd.
Kijk voor actuele stageopdrachten op de website van het cbs.

Gerelateerde artikelen

Down iconLinks iconRechts iconUp iconFacebook iconInstagram iconLinkedin iconLinkedin iconMagnet.me iconMenu iconSearch iconTwitter iconTwitter icon