Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Tine Selhorst

Dankzij het Docker-platform wordt onze hele organisatie meer Agile
Tine Selhorst

Tine Selhorst
ICT-architect
Kamer van Koophandel

  • Behaalde een bachelor filosofie en een pre-master bestuurskunde aan de Radboud Universiteit. Ontdekte tijdens een studentenbaan als medewerker ICT-servicedesk hoeveel plezier ze had in het oplossen van ICT problemen. Koos na haar studie bewust voor een traineeship ICT-architectuur bij Ajilon Young Professionals. Kwam via een detavast-constructie terecht bij de Kamer van Koophandel. Houdt van sporten, gamen en lego voor volwassenen.

Als ICT-architect overziet Tine Selhorst het hele ICT-landschap van de Kamer van Koophandel. Aan Tine de taak om structuur aan te brengen, zaken minder complex te maken en de kwaliteit van de software te bewaken.

ICT-architectuur

‘Ik werk in een team van 8 mensen. Een mix van ICT-architectuur en Enterprise-architectuur. Daarnaast huurt de Kamer van Koophandel (KvK) een aantal ICT-architecten tijdelijk in vanwege de complexiteit van bepaalde oude systemen die nu nog draaien.

Hele ICT-landschap in kaart

Of het nu om een nieuwe feature voor het Handelsregister gaat, of om nieuwe functionaliteiten voor de website: ik schets de bouwtekeningen. Uitgangspunt is altijd het complete bestaande ICT-landschap van de Kamer van Koophandel. Welke elementen van de architectuur kunnen we slim hergebruiken? Moeten er nieuwe dingen ontwikkeld worden? Zo ja, welke? En hoe moet dat er ongeveer uit komen te zien? Zodra ik dat in grote lijnen helder heb, bespreek ik die lijnen met onze ontwikkelaars. Zij sleutelen verder aan de plannen, werken de details uit en bouwen uiteindelijk het product.

Klantbehoeftes

De Kamer van Koophandel is bezig om op allerlei vlakken steeds vergaander te digitaliseren. Met ons nieuwe Docker-platform kunnen we nog beter applicaties ontwikkelen en sneller testen hoe specifieke software werkt. Klantbehoeftes leiden soms ook tot nieuwe producten. Zo kunnen tijdens onze evenementen voor ondernemers spontane en bruikbare ideeën ontstaan. Bijvoorbeeld als je een bakkerszaak wil beginnen, en je wil graag weten in welk gebied veel of weinig bakkerijen zitten. Dan onderzoeken wij of het bijvoorbeeld mogelijk is om via de handelsregisterapp deze informatie te vinden.

Bedrijfsgegevens inzien

We werken intensief samen met de verschillende afdelingen binnen de organisatie. Het is zeker niet meer zo dat de ICT-afdeling alleen maakt wat anderen hebben bedacht. Van juristen tot marketeers: ik zit met iedereen om tafel. Dat levert nieuwe inzichten op. Zo vinden we dat ondernemers eenvoudig hun eigen (bedrijfs)gegevens moeten kunnen inzien. Dat gaat nu nog via een uittreksel dat ondernemers moeten opvragen. Waarom zou je niet kunnen inloggen, waarna je meteen ziet hoe je staat geregistreerd? Deze functionaliteit zijn we nu aan het ontwikkelen.

Overal over meedenken

Ondernemers zijn nog steeds verplicht een bezoek te brengen aan het kantoor van de Kamer van Koophandel als ze zich willen inschrijven. We onderzoeken nu hoe mensen zich digitaal kunnen inschrijven, bijvoorbeeld op basis van DigiD. Ik kan me overal tegenaan bemoeien en op hoog niveau over zaken meepraten. Daar word je hier ook nadrukkelijk toe uitgenodigd. Het is voor mij de ideale plek om mij verder te ontwikkelen.’

Gerelateerde artikelen

Ik werk voor Nederland

De Kamer van Koophandel wil het ondernemers gemakkelijker maken
Ringo Cheung
Ontwikkelaar / software developer
Kamer van Koophandel

Studeerde Computer Science aan de Hogeschool van Amsterdam. Startte zijn loopbaan als consultant bij digitale dienstverlener Incentro. Werd vervolgens in 2015 via Volant gedetachee...

Lees meer over Ringo
Down iconLinks iconRechts iconUp iconFacebook iconInstagram iconLinkedin iconLinkedin iconMagnet.me iconMenu iconSearch iconTwitter iconTwitter icon