Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Data-analyse

Als data-expert bij de Rijksoverheid werk je elke minuut van de dag met gigantische hoeveelheden data voor uiteenlopende doeleinden. Dit geeft je de kans om volop te innoveren met big data, rekenmodellen, slimme algoritmes en geavanceerde tools. Lees hier wat onze data-experts vertellen over hun werk.

Wil jij volop innoveren met de data van Nederland?

Cyberspionage signaleren. Terroristische dreigingen onderscheppen. Belastingfraudeurs opsporen. Klimaatonderzoek ondersteunen. Economische ontwikkelingen in kaart brengen. Of met digitaal forensisch onderzoek misdrijven oplossen. Werk je als data-analist, data-engineer of data-scientist bij de Rijksoverheid, dan doe je werk dat ertoe doet. Van het ministerie van Defensie tot het Centraal Bureau voor de Statistiek en van het Nederland Forensisch Instituut tot de Belastingdienst. Lees hier meer over verschillende interessante cases op het gebied van data-analyse.

Lees het volledige verhaal van van Marit en Sabine. Benieuwd naar meer verhalen?

Ontdek wat jij kunt doen als data-analist

Ik werk als data-analist

Fraudeurs zijn heel inventief
Elisabeth Eenkhoorn
Onderzoeker fraudebestrijding RvIG
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ging na haar studie politicologie in 2008 werken bij het Centraal Bureau voor de Statistiek en is sinds september 2014 gedetacheerd bij de RvIG. Sinds 1 januari dit jaar in vaste d...

Lees meer over Elisabeth
Gezonde nieuwsgierigheid bij de digitale overheid
Tanaquil Arduin
Teamleider
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Volgt een postdoctorale opleiding bestuurskunde. Studeerde vertaalwetenschap Spaans en Frans en informatiemanagement aan de Universiteit van Amsterdam.

Lees meer over Tanaquil
We moeten als geheime dienst natuurlijk een stapje voorblijven
Peter
Data Intelligence Specialist
Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst

Haalde zijn bachelor ICT in Amsterdam. Houdt van gamen en doet op hoog niveau aan badminton. Is een groot Star Wars fan.

Lees meer over Peter

Een greep uit de vacatures voor Data-analyse

Bekijk alle vacatures binnen jouw vakgebied

Volg Werken voor Nederland op social media

Down iconLinks iconRechts iconUp iconFacebook iconInstagram iconLinkedin iconLinkedin iconMagnet.me iconMenu iconSearch iconTwitter iconTwitter icon